New construction for work and play

 

When our clients decided to move to Portland, they needed a home that would offer them the space for their growing family, as well space to work from home in a separate music studio. Upon finding a home in the beginning stages of construction that boasted an ADU, S. Baird Design was hired to re-work the plans, select all finishes, specify fixtures, and oversee the build. The clients needed a well designed "blank canvas" to move into. The project was driven by the client's simple, refined, and multiculturally influenced aesthetic along with the understanding that sustainable and quality materials are essential to a healthy home.

 

 
 With a robust color consultation practice, we worked with both client and developer to select an exterior color palette that would accentuate the varying planes of the home while remaining subtle and refined. The addition of wood on the steps, doors, and wrapped entry adds interest and warmth.

With a robust color consultation practice, we worked with both client and developer to select an exterior color palette that would accentuate the varying planes of the home while remaining subtle and refined. The addition of wood on the steps, doors, and wrapped entry adds interest and warmth.

small-1.jpg
small-2.jpg
 A neutral yet warm backdrop was requested by the clients for the finishes. A wide collection of curated items and art through years of travel needed to be easily integrated into the home. The contrast of multiple woods—white oak floors and cabinetry, birch doors, fir-capped handrails—lend a sense of interest and tonal warmth. Room layouts were modified from the builder's plans to create an open connection between the kitchen and living rooms.

A neutral yet warm backdrop was requested by the clients for the finishes. A wide collection of curated items and art through years of travel needed to be easily integrated into the home. The contrast of multiple woods—white oak floors and cabinetry, birch doors, fir-capped handrails—lend a sense of interest and tonal warmth. Room layouts were modified from the builder's plans to create an open connection between the kitchen and living rooms.

small-24.jpg
small-26.jpg
small-10.jpg